vineri, 30 iulie 2010

Secretul de a-ti cere scuze !

Nu e usor sa recunosti ca ai gresit si sa-ti ceri scuze. Daca vrei totusi sa arati ca-ti pare rau, straduieste-te sa gasesti un mod original, care sa-i convinga pe ceilalti ca esti sincera. Iata cateva lucruri pe care le poti face:
Fa un poster. Scrie un mesaj de scuze cu litere mari si groase pe o foaie A3, cum ar fi: "Draga tata, imi pare rau! Cu drag [numele tau]". Afiseaza posterul intr-un loc in care tatal tau va fi surprins sa-l gaseasca, cum ar fi poarta gradinii, unde il va vedea cand pleaca la serviciu, sau langa oglinda din baie pe care o foloseste dimineata cand se rade.

Cele mai mari scuze. Scrie cuvantul ''SCUZE'' cu litere mari, folosind materiale neobisnuite. Ai putea utiliza pietre sau ramurele ca sa scrii acest cuvant pe pajistea din fata casei sau scoici si alge pe plaja. Un alt mod e sa folosesti ustensile de bucatarie, cum ar fi tacamuri sau dopuri de sticle de suc, ca sa-ti scrii scuzele pe tablia mesei.

Un pont. Daca persoana careia vrei sa-i ceri scuze in acest fel nu e in preajma, fa o fotografie cu telefonul si trimite-i-o.

Scrie o poezie. Fa pe cineva sa rada dandu-i o felicitare in care iti ceri scuze in rime. Decoreaza felicitarea folosind creioane colorate. In interior, scrie o poezie in care, cititnd prima litera a fiecarui vers, sa rezulte cuvantul ''scuze''.

Sambata a fost o zi ingrozitoare
Caci ne-am certat foarte tare.
Un singur gand nu-mi da pace,
Zilnic am stat ca pe ace:
Esti cea mai buna prietena, nu-i de mirare.

Sau ai putea sa faci pe cineva sa rada scriind o poezioara caraghioasa:

Draga mea prietena,
Sper sa nu ne mai certam,
Si mai bine ne-mpacam,
Zi de zi sa ne distram.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu