miercuri, 28 iulie 2010

Cum sa spui cuiva un secret?

Uneori nu e bine sa-ti inabusi sentimentele. Daca spui cuiva ce simti, este mai probabil ca situatia sa se imbunatateasca. Daca esti convinsa ca cel mai bine e sa te confesezi cuiva, urmeaza aceste reguli de aur despre cum sa spui un secret:
PRIMA REGULA. Nu spune nimanui un secret trimitandu-i un e-mail sau un SMS. S-ar putea sa trimiti mesajul din greseala unei alte persoane sau prietena ta cea mai buna ar putea sa il dea mai departe fara sa vrea. Cel mai bine e sa le spui fata in fata.

A DOUA REGULA. Asigura-te ca te confesezi persoanei potrivite. Ai incredere ca-ti va lua secretul in serios sau e genul de persoana care face glume pe seama oricui? Cateodata e mai bine sa ii spui secretele unui adult despre care stii ca tine la tine.

A TREIA REGULA. Alege-ti cu grija momentul. Cel mai bine e sa spui un secret cand esti singura cu persoana respectiva si stii ca nu vei fii intrerupta. De exemplu, cand va intoarceti impreuna de la scoala. Daca e vorba de mama ta, ii poti vorbi cand toti ai casei sunt plecati.

A PATRA REGULA. Asigura-te ca persoana cu care vorbesti intelege ca ii incredintezi ceva intim, care ii e destinat doar ei. Daca stie ca e important pentru tine, e mai putin probabil sa vorbeasca despre asta cu altcineva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu