joi, 29 iulie 2010

Cum sa-ti dai seama cand cineva minte?

Daca banuiesti ca cineva nu spune adevarul, iata cateva trucuri pe care le poti folosi ca sa-l prinzi. Poti afla daca esti mintita aplicand aceste tactici secrete.

Prima tactica. Schimba subiectul. Daca pritena ta este vizibil usurata s-ar putea sa-ti ascunda ceva.

A doua tactica. Mincinosii zambesc adesea mai mult decat de obicei, ca sa te deruteze, dar nu cumva e un zambet fals? Cand zambetul este sincer, ochii se ingusteaza putin, iar pielea din capatul lor se pliaza usor. Un zambet fals presupune doar miscarea buzelor.

A treia tactica. Daca banuiesti ca prietena ta te minte, nu o acuza direct, ci doar incurajeaz-o sa vorbeasca. Cu cat vorbeste mai mult, cu atat ceea ce spune se va clarifica si adevarul va iesi la iveala.

A patra tactica. Mincinosii isi duc adesea mana la fata, isi ating nasul sau isi mangaie barbia. Cineva care minte te va privi probabil in ochi mai mult decat normal, incercand sa te creada ca e sincer.

A cincia tactica. Gandeste-te cum se poarta de obicei prietena ta. Daca nu are stare sau cauta scuze ca sa plece, s-ar putea sa nu-ti fi spus adevarul intr-o anumita privinta.

Atentie. Nu acuza niciodata pe cineva ca minte daca nu esti absolut siguraca e asa, doar il vei supara si-si va pierde increderea in tine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu