marți, 3 august 2010

Secretul unui somn perfect !

Urmeaza acest regim si vei descoperi secretul somnului perfect, plin de vise frumoase.
SECRETELE SOMNULUI

1. Daca ai stat mult jos in timpul zilei, fa cateva exercitii usoare cam cu o ora inainte de culcare. Roga-ti mama sau tatal sa te insoteasca la o plimbare prin cartier sau fa niste sarituri pe loc in dormitor.

2. Nu manca inainte de culcare, deoarece corpul tau va ramane treaz ca sa digere hrana. Daca ti-e foame, mananca o banana. Aceasta contine potasiu, o substanta chimica ce te ajuta sa dormi.

3. Fa o baie sau un dus cald. Nu folosi apa fierbinte, pentru ca te poate trezi. Daca faci baie, cateva picaturi de ulei de lavanda sau de lemn de santal dizolvate in apa te vor ajuta sa te relaxezi.

4. Odata ce te-ai bagat in pat, incearca sa-ti limpezesti mintea. Daca ti-e teama ca vei uita ceva de care trebuie sa-ti amintesti a doua zi de dimineata, noteaza-ti pe o bucata de hartie.

5. Bea o cana de cea de musetel sau de lapte cald inainte sa stingi lumina, ca sa te relaxezi.

6. Temperatura din camera ta ar trebui sa fie potrivita, iar paturile sa fie moi si confortabile. Daca ai nevoie, pune-ti o masca peste ochi, ca sa nu te deranjeze nicio raza de lumina. Acum esti gata sa dormi un somn linistitor si dulce.

Un comentariu: